Semester i Malmö på G

malmö
Mysig bild med havet, sanden och Turning Torso i bakgrunden.

Om någon dag åker jag till Malmö på en minisemester med en kompis. Vi hade tänkt shoppa och äta gott och så förstås ta oss till någon strand och bättra på brännan lite.

Vi åker tåg ner till Malmö och vi har redan nu bestämt att vi ska äta på restaurang Royal Bistro på Malmö Centralstation så fort vi kommer fram med tåget. Väskorna får vi väl stoppa in i någon förvaringsbox någonstans.

Det var alldeles nyligen som jag upptäckte det imponerande utbudet av mat och delikatesser på Malmö Centralstation, och nu vill jag dit igen och testa fler restauranger. Ett ställe jag verkligen ska shoppa loss på är Gateau, ett bageri/konditori med fantastiskt bröd och goda bakverk. De säljer sina egna chips gjorda på tunt skivade bröd som blivit över från försäljningen. Bra eko-tänk tycker jag och smart att göra en ny produkt av det som inte blivit sålt istället för att slänga bröden.

För den som gillar fisk och skaldjur finns alltid restaurang Salt och Sill där de har en massa olika fiskrätter. Ostron med bubbel låter mycket lockande, men nu har vi bokat bord på bistron så det får bli en annan gång.

I Malmö finns för övrigt massor av bra matställen att välja bland, exempelvis hittar man tre restauranger med stjärnor i Guide Michelin här! Restaurangerna är Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park och Vollmers. Dessutom är det nära till de danska stjärnkrogarna på andra sidan Öresund om man vill bredda matutbudet.

Just nu känner jag meg lite stressad över allt jag vill hinna med under minisemestern, för att inte tala om hur stressad jag börjar bli över att missa en massa kul under sommaren. Det gäller att vara noga med planeringen för det händer så mycket hela tiden under sommarmånaderna som bara flyger iväg.

Såg nu att Malmö har någon typ av evenemang som kallas för Sommarscen Malmö då det kommer bjudas på en massa intressanta upplevelser. Alla evenemang är dessutom gratis så man kan prova på lite allt möjligt om man vill. Årets program verkar dock inte vara klart än, men förr har de haft musik, teater, poesi med mera så detta måste jag lägga på minnet och kolla upp igen. Kanske kommer det upp något intressant jag vill se eller lyssna på. Det är ju egentligen inte så långt att åka till Malmö och det är ju en trevlig stad så dit åker jag gärna en gång till i år.

Efter Sommarscen är det dessutom dags för Malmöfestivalen, så det händer en hel del i Malmö denna sommar!

Något jag väldigt gärna skulle vilja göra i sommar är att gå på någon kul matmarknad med spännande mat och delikatesser från olika länder eller lokala producenter. Sånt tycker jag är kul och det brukar dyka upp lite matevenemang här och var så förhoppningsvis blir det så också i år. Jag ska kolla upp det till i morgon och dela med mig av lite tips på matmarknader!